bing tracking image
Q & A Icon

Troubleshooting Wiring Harness on 2003 Chevy S-10

Question:

I just purchased part #118359 wiring harness and trailer connecter for my 2003 Chevy S10. The lights come on and the turn signals work well. However, when I press the brake, all of the lights go out. Can you tell me how to fix the problem?

0

Expert Reply:

It is likely the result of a bad ground, but in order to determine the specific problem you encountered after installing harness # 118359 you'll need to use a circuit tester such as # PTW2993 to test the connector on your S-10 after disconnecting it from your trailer. Check the wiring going into your harness from your taillights to see if those wires are carrying the correct signals, if not then the issue is with the vehicle wiring. If the signals going to your harness are okay, you'll need to test the signals coming out of the harness, and if they are correct then your issue is likely going to be with the trailer side wiring.

An important issue you will want to take a look at are the ground connections, as they can be the cause of numerous lighting problems. You'll want to make sure your grounds are securely attached to bare metal surfaces free of any paint, dirt or corrosion of any kind. Also check your wiring thoroughly to ensure there are none that are crimped, broken or otherwise damaged. I've added links to a pair of help articles on trailer wiring that you may also find useful.

expert reply by:
0
Kyle S

Products Referenced in This Question


Product Page this Question was Asked From


Q & A Icon

Similar Expert Q&A Pages

See More Q&A Expert Answers >>