bing tracking image
Q & A Icon

Troubleshooting Trailer Turn Signals Not Working With 2015 Nissan Xterra

Question:

Hello. Im in dire need of help. I have a new wire harness for a 4 way hook up on my trailer. Im connecting to a 4 and 7 way plug that is on an 05 xterra. Both power converter and plug are u haul brand... But everything works fine except when I plug trailer into vehicle, then the turn signals blink once and quit. I have all other lights connected and working. Turn signals on vehicle work without the trailer. I included pics of setup. I did a 2nd ground underneath the rear of the trailer so I could splice all the lights into the exsisting wire that had been cut.

0

Expert Reply:

It sounds like the issue is that your trailer ground connection needs to be bare metal to metal and there are often multiple ground points on a trailer. There is a common ground and then there is often a ground at each tail light. They are often grounded through the mounting hardware if there is not a separate ground wire. Since everything except the turn signals are working, it is very likely there is a ground issue, but there is also a slight chance there is a relay issue on your vehicle.

I recommend using a circuit tester like # PTW2993 to test your turn signals at your vehicle trailer connection. If there is not a consistent turn signal blink, then a blue relay # 38666-1 in your wiring harness is likely to blame.

click to enlarge
expert reply by:
0

Products Referenced in This Question




Product Page this Question was Asked From


Q & A Icon

Similar Expert Q&A Pages

See More Q&A Expert Answers >>