bing tracking image
Q & A Icon

Double Beep Heard When Coding Sensors on the TST TPMS TST-507

Question:

Im trying to complete my initial set up. The first two sensors were easily coded, but I cant seem to get the other two to code. I keep getting a double-beep. Is it possible that the batteries in the sensors are not good? Do you have any suggestions for me?

0

Expert Reply:

I suppose it is possible for the batteries to be dead in your new sensors but this is unlikely. However, I took a look in the manual for the TST TPMS for RVs part # TST-507-RV-4-C and on page 5 it states the following:

"Note: If a double beep is heard and the “FFF FFF” does not change, try quickly pushing the “CODE” button once again. This may have to be done a few times for the code to appear. If the sensor does not code, check the battery voltage, be sure other sensors are not close to the coding sensor, be sure the sensor is touching the display, and be sure you are quickly pushing and releasing the “CODE” button. Call Truck System Technologies (TST) if none of the above works."

Therefore, I recommend that you first check to make sure there are no other sensors near the monitor when trying to code the last two sensors. If this does not work you will then need to remove the battery (page 16-18) and test for voltage. If the battery is not reading over 3 volts then it will need to be replaced for which we have part # MRI-CR1632. It won't be a bad idea to have extra batteries lying around either.

expert reply by:
0
Conner L

Products Referenced in This Question


Product Page this Question was Asked From


Q & A Icon

Similar Expert Q&A Pages

See More Q&A Expert Answers >>