bing tracking image
Q & A Icon

Troubleshooting Tekonsha T-One Harness Causing Issues with Lights on 2012 Ford Escape

Question:

Hello. I recently purchased your T-One Vehicle Wiring Harness with 4-Pole Flat Trailer Connector for my 2012 Ford escape with no factory towing package It installed very easily however the lights are not working properly. When the vehicle lights are off, all lights work fine running, blinker, brake When the vehicle lights are turned on running lights work on 2 front Amber lights and one rear lightred. No brake, no turn signal Any help is welcomed

0

Expert Reply:

The correct Tekonsha T-One Harness for your 2012 Ford Escape without the factory tow package is the part # 118551. If this is what you have installed then there are a couple of things you will want to look at.

Please just let me know if I'm wrong but it sounds like it's the lights on your Escape that aren't working properly with the harness installed and not the trailer lights. The first thing I recommend checking is the hot lead that should be run up to the Escape's battery via the included fuse holder. This connection is what allows for enough power to activate the trailer lights so make sure it is secure.

If this is good then you will want to make sure the connections behind the tail lights are fully seated. It might be worth it just to unplug and re-connect these just to make sure.

If the problems still persist please let me know and I will be happy to look into this further.

expert reply by:
0
Chris R

Product Page this Question was Asked From


Q & A Icon

Similar Expert Q&A Pages

See More Q&A Expert Answers >>