bing tracking image
Q & A Icon

Troubleshooting LED Auxiliary Lights Connecting to 4-Way Trailer Wiring

Question:

Hi, I have a 2014 Subaru Outback and installed the Curt Auxiliary LED Indicator Lights C53201 connected to the Hopkins Plug-In Wiring Harness HM11143865 for my bike rack. However when I tested the lights the following occurred - Curt lights are very faint and hardly visible from behind. - Running lights are active when car is on top row of LED - Applying the brakes turned the running lights off. And second row of lights do not turn on. - Turning indicators is operating differently on each side Left- both top rows of the curt are flashing Right- none flash and all Curt lights go out. Could you assist with any advice or troubleshooting. Thanks,

0

Expert Reply:

The Curt Auxiliary LED Indicator Lights # C53201 being an LED kit has very little power draw so even a slight connection issue can drastically impact function. I recommend cleaning each connection with sand paper and then using dielectric grease # 11755 to make sure the connections keep moisture and corrosion out.

if that doesn't solve the issue with function, then next step for LED lights is to add load resistors like # DI34ZR for the functions. This will create a draw like a light bulb to force the connections to have more power pull through them which often helps with LEDs that aren't functioning as desired.

click to enlarge
expert reply by:
0

Products Referenced in This Question



Product Page this Question was Asked From


Q & A Icon

Similar Expert Q&A Pages

See More Q&A Expert Answers >>